Bindweefselmassage


Het lichaam is opgebouwd d.m.v. segmenten die uit het ruggenmerg zijn ontstaan in de embryonale fase. De delen uit een zelfde segment worden vanuit hetzelfde stukje ruggenwervel van zenuwen voorzien.
Zie een segment als een soort familie. Wordt er 1 persoon verkouden in de familie, dan is de kans groot dat de anderen ook verkouden worden. Dus bijvoorbeeld wanneer er een blokkade ontstaat in een bepaald deel van het lichaam, dan bereikt dit op een gegeven moment het ruggenmerg, waardoor het vervolgens alle lichaamsdelen van hetzelfde segment kan bereiken.
Een segment bestaat o.a. uit de volgende delen: huid, bot, spieren, orgaan, (bloed)vaten en zenuwweefsel.

Een storing in een segment is voelbaar in het onderhuids bindweefsel. Door deze zones te stimuleren of sederen, zullen de blokkades verminderen of verdwijnen. Waardoor de klachten voor kortere of langere tijd ook zullen verminderen of verdwijnen.

De behandeling
Afhankelijk van de aard van de klacht(en) zijn er meer of minder behandelingen nodig en oppervlakkige of diepe massages. Het is echter raadzaam om minimaal 4 behandelingen te ondergaan en daarna eventueel een soort van onderhoudskuurtje, eens in de 6 weken ongeveer.

De eerste behandeling is het heftigst omdat je huid het meest vast zit. Je wordt een uur lang (stevig) gemasseerd en dat voel je, zij het op de ene plek heftiger dan op de andere.
Na de behandeling voel je de energie meteen weer beter stromen in de gemasseerde lichaamsdelen. De tweede massage (na 1 week) is al wat minder gevoelig. De derde (1 week na de 2e behandeling) lijkt op de tweede. Als het goed is, merk je nu zelf al dat je huid losser is, niet meer zo verkleefd aan je spieren.
De vierde behandeling is weer een week na de derde. Als de klachten zijn verminderd of verdwenen, dan is dit de laatste behandeling in de sessie.
Het is wel raadzaam om eens in de 6 weken terug te komen voor een bindweefselmassage om te zorgen dat je huid soepel blijft en ter voorkoming van nieuwe blokkades.

Contra-indicaties:
– koorts
– defecte huid (plaatselijk)
– onwel zijn zonder bekende oorzaak
– ernstige neurologische aandoeningen (denk aan MS bijv. )

Een behandeling kost € 35,00 voor een half uur. Deze behandeling wordt niet op de voeten gegeven, maar op het gehele lichaam of delen daarvan, afhankelijk van de klacht. Houd dus rekening met de kleding die je aantrekt.