Stappenplan

Er zijn legio situaties waarin iemand reageert op een manier die vooral te maken heeft met een situatie /ervaring uit het verleden – bewust of onbewust.

De oorspronkelijke oorzaak van een lichamelijke klacht is dikwijls een niet herkende emotie. Bij een voetreflexbehandeling kan een niet-erkende emotie, weggestopt in het lichaam in bevroren toestand, ontdooien en letterlijk (aan)kloppen onder de duim van de voetreflextherapeut.
Als we uitgaan van een lichamelijke klacht, zijn er extra stappen nodig om de emotie die bij de klacht hoort te ontdooien en naar boven te laten komen en zodanig te transformeren dat zij het lichaam kan verlaten.

Emoties zijn gevoelens die omhoog komen en weer gaan. Wanneer een emotie niet gezien wordt, gaat deze niet weg. Deze “bevriest” en blijft in de wacht staan, ergens verscholen in het lichaam, onbewust, totdat zij weer kan meetrillen in een soortgelijke situatie als toen ze ontstond. De emotie blijft heel goed bewaard en vers, wel het hele leven lang, als ze niet erkend wordt. (jijzelf of je omgeving keurt de emotie af, de emotie mag er niet zijn….)

Emotie = energie – beweging.
Een emotie is een stukje energie dat kan veranderen; transformeren in een andere vorm. Vertrouwen laat de energie stromen, angst zet de energie vast. Vertrouwen ontstaat door acceptatie van wat er op dat moment is. Boosheid, verdriet en angst zijn de 3 emoties die het meest onderhevig zijn aan angst en vast kunnen gaan zitten in ons lichaam, met allerlei gevolgen.

Door op een bepaalde manier om te gaan met emotie(s) uit het verleden, kan de emotie uiteindelijk transformeren naar een vluchtiger stadium dan ijs, en kan het ons lichaam verlaten.

“Dag angst, wat fijn dat je er bent, want je komt me vertellen hoe ik vroeger was. Dank je wel, je mag nu gaan. “

Het doel van het stappenplan is om de emotionele lading van een gebeurtenis te voelen en waar te nemen zonder oordeel, waardoor de lading eraf gaat en de oude gebeurtenis verwerkt kan worden. Dit gaan we doen door stap voor stap terug te gaan in de tijd waar de emotie die is gaan vastzitten is ontstaan. En dat is vaak iets heel anders dan men verwacht!

Bron: Kracht Inzicht Vrijheid, van Manda Bergsma
Geverifieerd door MonsterInsights