Prestatiecodes

Alternatieve therapie vormen en hun prestatie codes

Er worden verschillende soorten therapie toegepast door CAT-therapeuten en deze behandelvormen hebben ”prestatie codes”. De omschrijving en de prestatie code worden gebruikt op de nota’s die cliënten van CAT-therapeuten indienen bij zorgverzekeraars. Als CAT-complementair therapeut voldoe ik aan het CAT-competentieprofiel. Zie het CAT-competentieprofiel level 5. Ik werk als CAT-therapeut eclectisch en holistisch: ik gebruik soms meerdere behandelvormen door elkaar tijdens sessies en zie het menselijk lichaam als 1 geheel in plaats van 1 lichaam met van elkaar losstaande onderdelen. Een ander holistisch kenmerk voor mijn behandelwijze is dat ik geestelijke en lichamelijke klachten niet los van elkaar zien, maar als verbonden aan elkaar.

VAKGROEP NATUURGENEESKUNDE (24005)

Deze vakgroep staat ook wel bekend als natuurgeneeswijze en is in het verleden ook zo genoemd. Tot deze vakgroep behoren behandelvormen die als ‘natuurlijk’ kunnen worden gezien. Veelal bevordert of stimuleert een behandelvorm die behoort tot de vakgroep natuurgeneeskunde een helingsproces dat van nature minder snel of effectief zou zijn. De klachten die behandeld kunnen worden met Natuurgeneeskunde kunnen zowel lichamelijk als psychisch van aard zijn. Dorntherapie valt onder deze code.

Reflexzonetherapie 24009

De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend punt er iets aan de hand is.

Geverifieerd door MonsterInsights