Anti Bacterie

Als je lichaam wordt aangevallen door bacteriën, dan kan je 2 dingen doen:

In het eerste geval neem je een antibioticakuurtje. Je lichaam hoeft zelf niets te doen, de kuur schakelt de vijand uit. Maar daarbij ook een heleboel goede stoffen. Want deze “buitenstaander” kent geen verschil tussen goed en kwaad. Daarnaast is het wachten op de volgende aanval. Je lichaam heeft niet geleerd om zelf in actie te komen en je hebt weer hulp nodig.

Antibiotica keert zich letterlijk en figuurlijk tegen het leven (anti=tegen, bio=leven).

In het tweede geval ga je zelf in de aanval. Je maakt je sterker om je vijand zelf op afstand te houden. Hier is natuurlijk moed voor nodig.

Hoe ga je nu zelf in de aanval?

Gebruik Tijm. Jawel, het kruid “Thymus”*, wat ‘moed’ betekent.

Tijm stimuleert de levenskracht door het lichaam te prikkelen om zelf de vijand uit te schakelen. Daarnaast heeft de plant nog meer goede eigenschappen. Tijm staat bekend als een desinfecterende plant. (Tijm was één van de kruiden die werd gebruikt in Egypte bij het balsemen van de doden waardoor het ontbindingsproces van het dode lichaam tot stilstand kwam. Bacteriën werden door Tijm op een afstand gehouden) tijm kan bij allerlei infecties worden gebruikt, vooral bij klachten aan de luchtwegen zoals verkoudheid, holte-ontstekingen, hoest, overmatig slijm etc.
De plant bevat onder andere vitamine C en de mineralen calcium en ijzer.

Hoe Tijm te gebruiken? **

Maak thee van gedroogde of verse takjes (bij klachten 3 weken lang dagelijks een paar kopjes) Je maakt het door ca een halve eetlepel tijm in een beker te doen en daar water over dat even van de kook af is. Even laten trekken en dan evt. zeven.

Gorgel met tijmthee bij klachten aan de keel

Neem een voetenbad met tijmthee bij bv voetschimmel.

Stoom boven een pan met tijmthee

Maak hoestdrank zonder suiker, het recept staat onderaan.

Verwerk tijm in gerechten, als keukenkruid is het zowel vers als gedroogd in bijna alle gerechten te gebruiken. Het verbetert de smaak en zorgt ervoor dat het eten minder snel bederft als je het bewaart. Het zorgt voor een betere vertering bij zware, vette spijzen en gaat gasvorming tegen.

Tijm heeft echter nog meer eigenschappen. Het kan gebruikt worden bij klachten aan de spijsvertering zoals krampen, winderigheid, diarree en vergiftigingen. Parasieten, wormen en schimmels hebben een hekel aan het aromatische kruid. Het bloed krijgt een betere kwaliteit door regelmatig gebruik van tijm.


*Thymus is ook de naam van de belangrijkste klier van ons afweersysteem: de thymusklier (zwezerik), deze klier bevindt zich in het lichaam tussen het borstbeen en de luchtpijp. De thymus is vooral in de eerste jaren van ons leven bezig met het programmeren van de manier waarop infecties worden bestreden.

**Zwangere vrouwen dienen op te passen bij het gebruik van tijmtincturen. Vraag je arts om advies.

RECEPT HOESTSIROOP

Nodig: 500 ml water, 3 eetlepels gedroogde kruiden, honing (gebruik goede honing, het liefst van de imker uit de buurt)

Meng de kruiden met het water en zet dit op het vuur. Roeren totdat het kookt. Dan ongeveer een half uur zachtjes laten pruttelen in een pan zonder deksel. Af en toe roeren. Zeef de vloeistof en weeg af hoeveel vloeistof er over blijft. Als de vloeistof is afgekoeld tot ong. 50 graden*:

Afhankelijk van hoeveel je wilt maken: bij 100 gram vocht voeg je ongeveer 50 gram honing toe. Roeren totdat het is opgelost. Niet meer verwarmen! Als het is afgekoeld in een afgesloten flesje in de koelkast bewaren. (beperkt houdbaar)

*boven de 60 graden verliest honing grotendeels haar goede eigenschappen.

Inname: kleine kinderen 3x daags 1 theelepel, anders 3x daags een eetlepel.

Bron: Andrea Bleeker

Zelfgemaakt antibioticum

Je kunt zelf een kruidenantibioticum maken. Dit kun je gebruiken voor verschillende infecties. Het antibioticum is gemaakt van natuurlijke, hoogwaardige ingrediënten en is zeer effectief. De kiemen die resistent zijn tegen antibiotica worden bestreden en het mengsel heeft sterk antivirale, antibacteriële, schimmelwerende en anti parasitaire effecten. Tegelijkertijd versterkt inname van het natuurlijke antibioticum het immuunsysteem.”

Ingrediënten voor de antibiotica-formule

De formule is heel eenvoudig. In deze tabel staan de ingrediënten:

IngrediëntHoeveelheidVorm
KNOFLOOK1 eetlepelfijngesneden
UI1 eetlepelgesneden
GEMBER1 eetlepelgeraspt
KURKUMA2 eetlepelsgeraspt of in poedervorm
MIERIKSWORTEL2 eetlepelsgeraspt
HONING4 eetlepels
BIOLOGISCHE APPELAZIJN500 ml

Bereiding

“Meng 20 seconden lang alle ingrediënten met een blender. Bewaar het natuurlijke antibioticum gedurende vijf dagen in een afsluitbare pot in de koelkast. Roer het mengsel elke dag door. Na vijf dagen is het mengsel klaar. Het mengsel kan daarna wekenlang in de koelkast bewaard worden.”

Dosering

“Voeg 1 theelepel van het mengsel toe aan 1 glas water en drink het elke ochtend en avond voor het eten langzaam op.”

Bron: Dodelijkeleugens.nl

Geverifieerd door MonsterInsights