Wat is nou Dorntherapie?

Heb jij last van heupklachten, knieproblemen, voetproblemen, nekklachten, rug- en/of gewrichtsklachten?

Dan adviseren ik je om even verder te lezen!

De Dornmethode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes/klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert.

De basis van de Dorn therapie
is altijd de correctie van het beenlengteverschil!


Bijna iedereen heeft beenlengteverschil. De benen zijn wel even lang, alleen is er meer ruimte in het heupgewricht bij het been dat langer lijkt. Bij uitzondering is het beenlengteverschil ontstaan door een operatie, of een geboorteprobleem. De benen zijn de steunpilaren van het bekken. Als de benen ongelijk van lengte zijn, staat ook het bekken scheef.

Bekkenscheefstand!

Dit probleem moet verholpen worden voordat het voor problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot vele chronische problemen zoals scoliose, lage rugklachten, heupklachten, knieklachten, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Meestal krijg je dan te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Echter dit stabiliseert de bekkenscheefstand, die later tot enorme heup en lage rugklachten kan leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.

Vrijwel iedereen heeft dus benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”


Dat is onjuist!

Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De Dorntherapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de  Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
De behandeling eindigt met een heerlijke rug massage!

Geverifieerd door MonsterInsights