Acces Bars, de meest gestelde vragen

Wat is Access Bars®?
Access Bars® zijn 32 drukpunten op je hoofd die staan voor verschillende contexten in je leven, zoals geld, controle, creativiteit, veroudering, lichaam, seksualiteit, relaties, heling, dankbaarheid, kalmte, verdriet, vreugde, communicatie, etc…  Op deze drukpunten liggen alle gedachten, ideeën, overwegingen, beslissingen, gevoelens en emoties opgeslagen met betrekking tot die specifieke context.

Wat zijn de Bars?
De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor de 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd.  Daarin ligt de elektrische lading  van alle gedachten, ideeën, gevoelens, emoties, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen.
Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat dat deze banen toe om die spanning te ontladen, zodat er meer ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en het elektrisch functioneren van de hersenen.
Elke Bar correspondeert met het aspect of gedeelte in je leven waar deze naar het genoemd is, bijvoorbeeld: alle energie van elke gedachte die je ooit hebt gehad over geld, is opgeslagen in de “geld” Bar.

Hoe werken de Bars?
Door de punten in verschillende combinaties licht aan te raken breng je de energie in het lichaam weer op gang en zullen mogelijke blokkades oplossen. Zo kan alle ballast die je lichamelijk en geestelijk nog met je meedraagt en wat je niet meer dient uit je lichaam en geest ontladen. Je drukt als het ware op de delete knop om je harde schijf op te schonen.

Wat levert het me op?
Wanneer je je harde schijf opschoont kun je je voorstellen dat er meer ruimte is voor alle andere programma’s die op je harde schijf draaien. Hierdoor ontstaat meer overzicht, ruimte en rust. De Bars worden ook wel als een detox voor lichaam en geest gezien.

Wat is er nog meer mogelijk?
De Bars kunnen een verlichting/ verbetering brengen bij…

 • Stress
 • Angst- en paniekaanvallen
 • Depressie
 • Burn-out
 • Onzekerheid
 • Slapeloosheid
 • Concentratiegebrek
 • Examenstress
 • ADD/ADHD klachten
 • Zwangerschapsklachten
 • Epilepsie
 • Piekeren
 • Vermoeidheid
 • Fysieke kwaaltjes die maar niet overgaan/verbeteren
 • Overlopen van dingen die je altijd maar moet van jezelf
 • Weinig levenslust
 • …….

Ook mensen met Parkinson en/of een pacemaker kunnen baat hebben bij het ontvangen van de Bars. 

Wat gebeurt er tijdens en Access Bars® Sessie?
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat cellen ovaal worden wanneer ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, dit is de eerste stap naar ziekte en ongemak. Door de Bars te laten lopen breng je de cellen weer naar hun natuurlijke bolvormige staat terug.

Wetenschap laat zien dat de vorm van de cellen meer ovaal wordt als ze beïnvloed worden door gedachten, gevoelens en emoties, wat de eerste stap is naar ongemak of ziekte. Wanneer je je Bars® laat nalopen verlicht dat dit effect zodat de cellen weer hun natuurlijke bolvorming kunnen aannemen, en zo meer gemak voor het lichaam verzorgen.

De wetenschap laat ook zien dat Access Bars® hersengolven verandert en lichaamscellen stimuleert om hun natuurlijke vorm aan te nemen. Door de verandering van de hersengolven (naar Theta) is het voor jou mogelijk om wijzigingen aan te brengen in vastgezette patronen en emoties. 

Wat zijn de ervaringen van mensen?
Wat ik vaak terugkrijg is dat men meer rust en ruimte in lichaam en geest ervaart. “Alsof de kast weer opgeruimd is!”
Daarnaast is het een heel effectieve manier voor het verminderen van stress, depressie, angsten, piekeren, ad(h)d klachten, autisme, het bevordert de slaap én zorgt voor ontspanning in lichaam en geest, meer plezier en creëert meer mogelijkheden. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars sessie.

Wat kan ik verwachten?
Voordat we beginnen met een sessie zal ik met je in gesprek gaan over wat je uit de sessie hoopt te halen. Daarbij vertel ik wat je tijdens de sessie kunt verwachten en hoe de sessie eruit ziet. Daarna gaan beginnen we met de sessie. Tijdens de sessie lig je ontspannen met je kleren aan (evt. onder een deken) op een massagetafel. In wisselende combinaties zullen alle 32 drukpunten op je hoofd heel licht aangeraakt worden. Na ongeveer 65 minuten is de sessie voorbij. Wanneer de sessie afgelopen is drinken we nog even glaasje water en kun je nog iets delen over je ervaring, mocht je dat willen.

Op zijn minst zal je je ontspannen en rustig voelen, alsof je een massage hebt gehad. Het daadwerkelijk opmerken van resultaat en verandering kan zich tot over ongeveer drie tot vier weken uitwerken.

Moet ik vertellen waarom ik voor een behandeling kies? 
Niets moet. De energie doet wat het moet doen tijdens de behandeling. Als je mij vertelt wat je graag wilt loslaten, kan ik extra aandacht besteden aan bepaalde energiepunten. 


Wat merk je tijdens en na een Access Bars® sessie?     
Dit is voor iedereen anders. De meesten voelen iets gebeuren in hun lijf. Slapende voeten, bewegende vingers, tintelende armen of bijvoorbeeld druk in het hoofd. Een enkele keer ontstaat er hoofdpijn. Ook zijn er mensen die in slaap vallen. De meeste mensen voelen zich na de behandeling ontspannen. Ook zijn er mensen die ‘s morgens een behandeling willen ontvangen, omdat ze anders niet kunnen slapen van de energie. De meeste mensen geven aan dat zij in de dagen na de behandeling meer rust in hun hoofd ervaren, ze beter slapen en zich energieker voelen. Ook gaan ze soepeler om met situaties die ze eerst lastig vonden. Als je niet direct iets merkt kan het heel goed zijn dat je na twee of drie weken ineens merkt dat je toch meer ontspanning ervaart.  

Hoe lang duurt een Access Bars® sessie?
Een behandeling duurt ca 60 minuten, bij kinderen duurt een behandeling vaak korter. Mijn ervaring is dat studenten en volwassenen het beste ontspannen bij een sessie van minimaal 60 minuten. 

Worden mensen emotioneel tijdens een behandeling?
Bijna nooit. De meeste mensen ervaren een rustig gevoel en merken vaak niet dat zij emoties, conditioneringen etc. loslaten. Vaak ervaren zij pas later dat ‘problemen’ minder zwaar voelen of zijn verdwenen. 

Hoe vaak doe je een Access Bars® behandeling?
Herhaling zorgt er voor dat je de voordelen van de behandeling vasthoudt. Maar of je voor een herhaling gaat en hoe snel achter elkaar moet iedereen voor zichzelf weten.
Wat vind jij prettig?

Sinds mijn kennismaking met Access Bars® wil ik wel dagelijks een behandeling ondergaan. Elk lichaam is anders, kies alleen wat goed voelt. Er zijn mensen die kiezen voor een wekelijkse of maandelijkse behandeling. En zijn er ook die terugkomen als zij zich weer onrustig gaan voelen of als hun klachten weer terugkomen. Mensen met een burn-out of veel ‘ongemak’ ervaren de eerste keer vaak kort resultaat of ervaren weinig/geen resultaat. Zij hebben baat bij meerdere behandelingen in relatief korte tijd.

Kan ik Access Bars® laten doen ondanks mijn medicijngebruik?
Medicijnen kunnen de werking van Access Bars verminderen waardoor er minder resultaat merkbaar is. Door de behandeling verminderen vaak de bijwerkingen van medicijnen of nemen klachten af waardoor minder/geen medicijnen nodig zijn. 

Stop nooit zonder overleg met een arts met medicijnen als je je beter voelt door de Access Bars. 

Wat moet ik aan of waar moet ik rekening mee houden?
Je mag aantrekken waar jij je prettig in voelt. In het begin raak ik ook nog je handen en je voeten even aan. Er zijn mensen die het daarom prettig vinden om voor de behandeling schone sokken aan te trekken of even hun voeten te wassen.

Tijdens de behandeling lig je aangekleed op een massage tafel of een stoel. Terwijl de punten op je hoofd zacht aan worden geraakt lig je heerlijk ontspannen, maar heb je daar moeite mee en wil je liever praten is dat ook helemaal goed. Voor de behandeling maakt dit niets uit.

Zit er een negatief effect aan Access Bars®?
Nee. Er zijn geen risico’s aan een behandeling. In het slechtste geval merk je geen effect of wil je juist vaker een behandeling ondergaan. 

Geverifieerd door MonsterInsights