Oncoreflex

Oncoreflex zijn bepaalde behandelingen speciaal gericht op mensen met kanker. Deze behandelingen zijn bedoeld om mensen tot rust te brengen, energie te geven, en/of te detoxen.

Een aantal mooie, verschillende tools om in te zetten gedurende het gehele behandeltraject.

Oncoreflex kan gegeven worden vóór de (chemo)behandelingen/bestralingen/operatie, ter ontspanning.
Het kan vlak na de chemo gegeven worden als detox om de chemo, nadat het zijn werking heeft gedaan, zo snel mogelijk weer het lichaam uit te krijgen.

Het kan gedurende de herstelperiode toegepast worden voor ontspanning, maar ook om weer terug energie op te bouwen.

Natuurlijk is niet te hopen, maar het kan ook palliatief ingezet worden.
Om lichaam en geest in balans te krijgen en tot rust te komen.

Het is geen behandeling van : one size fits all.

Elke behandeling wordt op maat gemaakt. Iedereen heeft zijn eigen ziekte, lichaam, emotie, achtergrond etc. Dus elke behandeling is uniek en wordt op het lijf geschreven.

Voor de meeste mensen zorgt de diagnose kanker voor grote angst, paniek, shock, hopeloosheid en het gevoel van isolatie. In de Oncoreflex opleiding worden vanuit zowel de reguliere geneeskundige, als de natuurgeneeskundige, als de Chinese geneeskundige visie, de verschillende aspecten van de ziekte kanker bekeken.

De massages zijn bedoeld om cliënten, tijdens het hele proces wat ze doormaken, te ondersteunen. Voetreflex is een complementaire, (in sommige gevallen alternatieve*) geneeskunde. Complementair betekent, aanvullend op.
Dus reguliere gezondheidszorg in samenwerking met natuurlijke gezondheidszorg. De natuurlijke gezondheidszorg richt zich hierbij met name op het voorkomen of verminderen van de bijwerkingen en het verhogen van de kwaliteit van leven.

Mooier zou het natuurlijk zijn wanneer we kunnen spreken van Integratieve geneeskunde. Dit wil zeggen dat er geheel, volledig, elkaar aanvullend gewerkt wordt met de reguliere zorg.

*alternatief betekent, in plaats van. Bijvoorbeeld (voetreflex)massage i.p.v. een pijnstiller.

Ofschoon massage bij mensen met kanker een nieuwe tak is binnen de massage, de eerste officiële opleidingen in lichaamsmassage bij kanker zijn pas in 2008 begonnen, werken sommige therapeuten al meer dan 25 jaar met cliënten met kanker.
Lange tijd werd massage bij kanker als een contra-indicatie gezien. Tegenwoordig is men hier heel duidelijk over. In  alle fases die een patiënt met kanker doorgaat, kun je met massages heel goed ondersteunen. Elke goed opgeleide therapeut kan mensen die genezen zijn van kanker rustig masseren.
Cliënten die nog behandelingen tegen kanker ondergaan of net aan het herstellen zijn zouden moeten worden gemasseerd door therapeuten die daarin zijn gespecialiseerd.

Het is hierbij namelijk heel belangrijk dat de therapeut die deze patiënten behandeld voorzichtig, oplettend en gevoelig is en de “niet pluis” situaties kan herkennen.

Wanneer de massages goed uitgevoerd worden, gebeurt dit vanuit het hart, met respect, aandacht en intuïtie. Er wordt kalmte gebracht en pijn verminderd. De energie wordt gestimuleerd en emoties in balans gebracht.

Steeds meer mensen krijgen de diagnose kanker te horen. Steeds meer mensen overleven gelukkig deze ziekte maar houden wel veel last van ‘bijwerkingen’. (bijwerkingen zijn eigenlijk de werking van het medicijn/de chemo, die er bij komen)

De doorsnee behandeling bij kanker is toxisch (giftig), hard en met nogal wat bijwerkingen. Dat zorgt ervoor dat veel patiënten op zoek gaan naar een kuur die zacht en humaan is. Behandelingen die de kwaliteit van leven verhogen en/of de bijwerkingen verminderen.

Massage als ondersteuning komt steeds meer op. Ook in ons eigen land komt het steeds vaker voor dat in klinieken en ziekenhuizen massage ter ondersteuning worden aangeboden. Een massage kan gegeven worden op verschillende levels. Van algemene ontspanning, tot ontspanning bij klachten, tot echt klachtgerichte therapeutische behandelingen.

  • Bij een therapeutische behandeling wordt ingegaan op de behoefte en klachten van de individuele persoon.

De massage geeft veiligheid en warmte en is om van te genieten, te kalmeren en te ontspannen.

Massage brengt de geest tot rust, verhoogd het gevoel van liefde en acceptatie, en is stress verlagend. Hierdoor zorgt dat ervoor dat het immuunsysteem verbetert en het zelfgenezend mechanisme van het lichaam versterkt wordt.

Mensen met de diagnose kanker ondervinden o.a. angst. We kunnen ons daar allemaal wel een voorstelling van maken.
Angst verkrampt en kost veel energie doordat de geest onrustig en constant alert is. Deze psychische spanning en herhaalde gedachtenpatronen, zorgen ervoor dat de spieren verstarren. Ze slaan deze spanning als het ware op. Angst zorgt voor een verandering van de ademhaling, de kwaliteit van de ademhaling gaat achteruit (en dus de invloed op darmen, het lymfesysteem en het hart). Massage kan de cirkel van stress omdraaien doordat het, het parasympatisch zenuwstelsel activeert waardoor er een verlaging van de adrenaline levels ontstaat. Je ziet dit doordat de hartslag vertraagt, de ademhaling dieper wordt, en de adrenaline levels in het bloed verminderen.

Er kan veilig gemasseerd worden wanneer er geen koorts is, en geen infecties of ontstekingen. Natuurlijk ook wanneer de behandelaar/arts heeft doorverwezen.

Maar het allerbelangrijkste is: wanneer de cliënt het zelf graag wil.

Wanneer je als cliënt in de praktijk komt (of ik bij jou als dat prettiger is), wordt er eerst een anamnese afgenomen. Een ‘meet and greet’ gesprek waarin we elkaar leren kennen en waarin de cliënt zijn/haar verhaal kan doen. En waarin uiteindelijk duidelijk moet worden wat de klachten en gezondheidsproblemen zijn. Niet alleen de fysieke staat is belangrijk, ook de emotionele, spirituele en sociale staat. Bijvoorbeeld: is de cliënt onrustig, depressief, gelooft de cliënt in een hogere macht, heeft de cliënt voldoende vrienden, familie etc.

Op basis van deze informatie kan ik een behandelplan opstellen. Wanneer de cliënt heel weinig energie heeft, zeer vermoeid is, zullen we dit gesprek kort houden. In dat geval kan ik ook een vragenlijst achterlaten zodat deze ingevuld kan worden bij meer energie. Deze vragenlijst zullen we dan op een later moment nog doornemen.
De eerste afspraak beëindigen we altijd met een (korte) behandeling ter ontspanning.

Medisch onderzoek wijst uit dat als je lacht, blij bent en ontspant je zelf de inerleukine-2 spiegel verhoogt in je lichaam. De chemische anti-kanker versie (aldesleukin – met vele bijwerkingen) kost ongeveer € 30.000……..
Plezier en voldoening zijn de sleutels tot herstel. Zorg dat je die dingen doet waar je blij van wordt.

Mensen die net te horen hebben gekregen dat ze ‘vrij zijn van kanker’ hebben vaak nog een hele lijst met fysieke en emotionele klachten. Fysiek gezien is het nu belangrijk dat het lichaam ondersteunt wordt in het ontgiften van alle medicijnen en chemostoffen die nog in het lichaam aanwezig zijn. Emotioneel gezien is het belangrijk om  een nieuwe emotionele balans  te creëren.

Met voetreflextherapie kunnen stappen gezet worden om te ontgiften, het immuunsysteem op te bouwen, de vermoeidheid te verminderen, specifieke klachten aan te pakken en emotionele stabiliteit op te bouwen.

Geverifieerd door MonsterInsights