Meridianen

Wanneer je meerdere (vage) klachten hebt, kan het zijn dat er iets mis is met/op een meridiaan. De mens heeft meerdere meridianen in het lichaam, waardoor energie vervoert wordt.

Elke meridiaan is gekoppeld aan een specifiek orgaan om deze van energie te voorzien.

Maar elke meridiaan heeft een grotere functie dan alleen het betreffende orgaan.

Meridianen hebben namelijk zowel een fysieke, als een psychische kant. Zo gaat de longmeridiaan niet alleen over ademhaling, maar ook over de emotie verdriet. En is de levermeridiaan verstoord? Dan hoeft er met je lever niks mis te zijn, maar kun je wél last hebben van prikkelbaarheid. De dikke darm meridiaan die verstoord is, kan leiden tot allergische reacties of tot een tenniselleboog.

De circulatie van de energie in de meridianen gaat volgens een cyclus van 24 uur, waarbij elke meridiaan 2 uur het meest actief is. 12 uur later is diezelfde meridiaan dan het minst actief. Daardoor kan het zijn dat sommige klachten bepaalde periodes per etmaal heviger of juist minder hevig zijn.

Er kunnen 3 dingen mis zijn met de meridianen:

  1. Er is teveel energie in een meridiaan
  2. Er is te weinig energie in een meridiaan
  3. Er zit een blokkade, de doorstroming is niet goed.

Bij een blokkade moet je denken aan een ongeluk op de snelweg. Voor het ongeluk is niets, achter het ongeluk ontstaat file. We weten allemaal dat dit niet de bedoeling is.

Blokkades in een meridiaan kunnen eenvoudig opgelost worden met voetreflextherapie. Wanneer je verschillende klachten hebt, kunnen we eens kijken of het aan een meridiaan ligt.

Geverifieerd door MonsterInsights