Meridianen

De meridianen in ons lichaam zijn energiebanen die energie afkomstig uit de verbranding van voedingsstoffen, vervoeren naar alle cellen in het lichaam. Iemand met een zwakke weerstand doordat de energie niet goed stroomt door de meridianen, zal eerder ziek worden door kou, tocht, wind, vocht etc. dan iemand waarbij de energie in de meridianen goed stroomt. De meridianen lopen in het onderhuids bindweefsel en geven energie aan die delen waar ze langs lopen. Verder zijn ze verbonden met de organen. Bij specifieke klachten is het goed om de meridiaan te behandelen via de voetreflexzone van het bijbehorende orgaan, die dat gebied van energie voorziet.

24 uurs cyclus

In de natuur zijn we 2x per etmaal eb en vloed. In ons lichaam zien we dit ook bij de energiestroming in onze meridianen. De energie loopt in een bepaalde volgorde. In 24 uur heeft een meridiaan een maximaal energieniveau, het corresponderende orgaan heeft dan maximale energie (vloed). Twaalf uur later volgt een dieptepunt, het corresponderende orgaan heeft dan een minimale energie (eb).

Dit verklaart ook waarom sommige klachten op bepaalde tijden extra hevig zijn ten opzichte van andere tijden. Een hartaanval gebeurt vaak om 12 uur. Een galblaasaanval om 24 uur.  Bij een volte (vloed) van een meridiaan zullen de klachten toenemen op de maximale energietijd, en verminderen op de minimale energietijd van die meridiaan.

Pijn is een ophoping van energie en een schreeuw van het lichaam 
om die energie weer te laten stromen.

Jetlag

Heb je last van een jetlag? Dan is het zaak om je meridianen te kloppen. Wanneer je – door je meridianen te kloppen – je meridianen weer “op tijd” zet, zal je geen last hebben van een jetlag.
Stel je gaat vanuit Nederland naar Curaçao.  Daar zit een tijdverschil in van zo’n 4-5 uur. Je lichaam is eenmaal op Curaçao nog ingesteld op de Nederlandse tijd. Wanneer je nou je meridianen gaat kloppen in de 24 uurscyclus volgorde en je eindigt met de meridiaan die op dat moment een volte (vloed) zou moeten hebben op Curaçao, dan stelt jouw lichaam zich in op de tijd van Curacao. Natuurlijk zal je moe zijn op je reisdag, want je maakt een lange dag mee – of je slaat een nachtje over – maar de volgende dag heb je nergens meer last van.
Ik wil je graag helpen met je jetlag als je terug bent van je reis!

Geverifieerd door MonsterInsights