Voetreflexmassage of een pilletje?

Bij de huisarts worden vaak medicijnen voorgeschreven om het symptoom te bestrijden. Er wordt niet altijd naar de oorzaak gezocht, of deze wordt niet gevonden. Dat is jammer. Want als de oorzaak niet verholpen wordt, zal het lichaam andere uitwegen blijven zoeken om aan te geven dat er iets niet in orde is.

Bij Voetreflexmassage wordt naar het functioneren van het gehele lichaam én de geest gekeken. Op enig moment is er een verstoring gekomen in de energie die door het lichaam stroomt. Zie het als de snelweg, waar een ongeluk gebeurt. Achter dat ongeluk ontstaat file. Voor het ongeluk ontstaat een leegte op de weg. Zo werkt het ook met de energiebanen in het lichaam. Komt er nu zo’n blokkade in de energiebaan, dan zal dat –als er niets aan gedaan wordt – klachten gaan geven. Eerst vage klachten, maar uiteindelijk zullen die steeds sterker worden. Met voetreflextherapie kan de verstoring weer worden opgeheven, zodat het lichaam zich weer kan herstellen.

Hoe langer de klacht bestaat, hoe langer het lichaam nodig heeft om weer in balans te komen. Daarom is het van belang om een cyclus van behandelingen te ondergaan. Een cyclus duurt (afhankelijk van de klacht) 6-10 weken.

Geverifieerd door MonsterInsights