Wist jij dat je voor 90% zeker ongelijke benen hebt?
En dit kan voor vele klachten zorgen zoals rug-, heup-, knie-, en voetproblemen, hoofdpijn, nekpijn en vele andere (orgaan)klachten.
Bijna iedereen heeft beenlengteverschil. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.
De benen zijn wel even lang, alleen is er meer ruimte in het heupgewricht bij het been dat langer lijkt. Bij uitzondering is het beenlengteverschil ontstaan door een operatie, of een geboorteprobleem.
De benen zijn de steunpilaren van het bekken. Als de benen ongelijk van lengte zijn, staat ook het bekken scheef. Bekkenscheefstand! Dit probleem moet verholpen worden voordat het voor problemen gaat zorgen.
Wanneer bekkenscheefstand wordt geconstateerd, krijg je meestal het advies om maar (steun) zooltjes aan te laten meten.
Door de Dorn methode kunnen de meeste mensen hun benen op gelijke lengte houden zonder zooltjes!
Maar wat is nou Dorn therapie?
De basis van de Dorn therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil!
De Dornmethode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Het kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk, en zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.
In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen, verminderd en/of genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!
Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….”
Dit is niet juist. De Dorn methode kan velen nog verlichting brengen!
Beenlengteverschil
De oorzaken van ongelijke benen zijn: een val, vertillen, een misstap maar vooral het zitten.
Als je zit, staat de romp in een 90 graden positie ten opzichte van de benen. Dan ontspannen de heupspieren zich.
Het heupgewricht bestaat simpel gezegd uit een kop en een kom, met ertussen kraakbeen en daaromheen spieren en pezen. Slaan we nu het ene been over her andere, dan wordt de kop van dat bovenbeen uit de kom van het heupgewricht “getrokken”. Staan we nu op, dan glijdt het gewricht niet automatisch terug in de goede positie. Dit doen onze spieren: deze zijn door het staan weer aangespannen en stabiliseren de foute houding. Nog sterker gebeurt dat in de auto, omdat die bij het zitten ook nog trilt. Door deze vibraties trillen de kop en de kom millimeter voor millimeter uit elkaar. Dus kun je er op wachten tot er een beenlengteverschil ontstaat. Om dit weg te werken zetten we geen verhoging onder het te korte been, maar gaan we het lange been korter maken, en dat werkt.