Er is niemand anders verantwoordelijk voor jouw lichaam dan jijzelf.

Dat is best een hele grote verantwoording. Maar over het algemeen kunnen we dat wel aan. We eten redelijk gezond, doen wat aan sport en letten een beetje op het gewicht. Dat lukt bij de een beter dan bij de ander.

Maar wat als we nou (toch) ziek worden? 

Is dan de dokter ineens verantwoordelijk voor jouw lichaam? Of blijf je dat zelf?
Bepaal JIJ wat voor polonaise er wel of niet aan je lijf gebeurd? Of geef je de regie uit handen?

Omdat jij verantwoordelijk bent voor je eigen lichaam, is het verstandig om je te informeren.
Hoe kun je het beste voor je lichaam zorgen?

Dat kan bijvoorbeeld door andere voeding te consumeren. Vitaminen, mineralen en supplementen te gaan gebruiken.

Kurkuma of gember  bijvoorbeeld. Je kunt deze kruiden extra  toevoegen aan je voeding. Ze helpen goed tegen ontstekingen onder andere. Dat zou zo maar een pilletje kunnen schelen.
Of neem eens een theelepel honing en een theelepel  kaneel, oplossen in kokend water. Werkt goed tegen maagzuur.
Zo zijn er talloze voorbeelden te noemen van natuurlijke remedies tegen allerlei kwalen en klachten.

Het is niet altijd noodzakelijk om pillen te slikken. Dat is wat een huisarts vaak als 1e voorschrijft, dat is wat we ook graag willen, omdat het geregeld ook onmiddellijk helpt. Maar het is ook meestal alleen maar het bestrijden van symptomen. Beter is het om de oorzaak aan te pakken. En die zit soms heel ergens anders dan je zou verwachten.

Wanneer je – waar dan ook –  pijn in je lichaam krijgt, is dit een waarschuwing van je lijf dat er ergens iets niet goed zit. We kennen allemaal wel die pijn in de nek/schouders door het krampachtig met opgetrokken schouders lopen, wat door de stress komt. Als je dan een pilletje tegen de pijn neemt en niets doet tegen de stress (opgetrokken schouders), dan blijft de klacht terugkomen.

De meeste klachten komen voort uit vastgezette emoties. Dit kunnen voorvallen zijn waar je niets meer van kunt herinneren, of wel – maar je er misschien niet eens (meer) over nadenkt. Dat je denkt dat je dat allang achter je gelaten hebt, dat je dat allang verwerkt hebt.

Alternatieve geneeswijzen zijn ook een optie om voor te kiezen wanneer je (ergens) klachten krijgt. Blijf jezelf goed informeren. Vraag hier en daar eens rond. Bezoek eens een complementair therapeut. Kijk op internet wie en wat je aanspreekt. Er is zoveel meer dan een pilletje tegen je klachten.

Geverifieerd door MonsterInsights